Najčešće korišćene mašine za rad na visinama

Mašine za rad na visinama su mašine sa kojima se svakako ne upozna svaki građanin, te je ono što prvo pomislimo, kada čujemo za ove mašine, na neke visoke dizalice. Međutim, mašine za rad na visinama služe za veliki broj građevnskih poslova, i bez obzira naa njihov naziv, mašine za rad naa visinama se koriste i pri manjim i većim visinama. Ove mašine se danas često mogu iznajmiti pored toga što se mogu i kupiti, a jedan od sajtova koji nudi odličnu ponudu je Sabdoo.

S obzirom na veliki broj mašina za rad na visinama, velikim stručnjacima i poznavaocima ovih mašina kao i građevinskih radova će u nekim slučajevima možda zatrebati bar jednom svaka od ovih mašina, dok će početnicima u građevinskim radovima biti potrebne samo neke.

Za iznajmljivanje i kupovinu mašina potrebno je potražiti građevinske firme koje se time bave, informisati se o radu i načinu rada mašna, specifikacijama, svrhama, kako bi doneli pravu odluku i iznajmili ili kupili baš onu mašinu koja vam treba.

Samohodne korpe

Samohodne korpe su mašine za rad na visinama koje se po nekim pretpostavkama najviše koriste. Stoga se često iznajmljuju i nešto ređe kupuju. Samohodne korpe su samo grupa mašina za rad naa visinama, koje se dele u nekoliko podgrupa, kao što su teleskopske korpe, zglobne korpe i td.

Samohodne korpe su mašine za rad na visinama koje se mogu koristiti pri izvođenju građevinskim radovima unutra i spolja, a mogu se koristiti i služiti u veoma uzanim i malim prostorima , kako poseduju odličnu fleksibilnost. Stoga su ovakve mašine veoma pogodne za iznajmljivanje, odnosno kupovinu kako mogu davrše više različitih poslova koje druge mašine za rad na visinama ne mogu.

Makazaste platforme

Makazaste platofrme su mašine za rad na visinama koje se pored samohodnih korpi takođe visoko kotiraju pri izvođenju građevinskih radova na visinama. Kao i prethodno pomenute mašine, makazaste platforme su takođe veoma fleksibilne, te se mogu koristiti pri izvođenjenju spoljašnjih i unutrašnjih radova. Kao i kod prethodnih, postoji više različitih makazastih platformi čija je razlika u određenim specifičnostima.

Ove mašine takođe se međusobno ralikuju po masi tereta koji podižu, pa tako postoje mašine za rad sa manjim ali i veoma teškim teretom.

Teleskopski viljuškari

Teleskopski viljuškari, iako spadaju u red mašina za rada na visinma, često se koriste pri tlu, odnosno na nižim visinama. Viljuškari su pogodni za podizanje velikih i malih tereta, posebno u skučenim ili teško dostupnim prostorima, gde je nemoguće teret obuhvatiti i preneti iz jedne tačke u drugu.

Kao i kod svih drugih mašina za rad na visinama, i kod teleskopskih viljuškara postoji više vrsta u zavisnosti od njihove namene, pa tako oni mogu biti manji i jednstavniji ili veći sa više namena i izvođenje težih radova.

Svakako, kada se odlučite da iznajmite ili kupite mašinu za rada na visinama, potrebno je konsultovati se sa stručnjacima iz graševinskih firmi ili agencija koje se time bave, kako biste dobili potpuni uvid i  informacije o svakoj mašini, njenoj svrsi i nameni, ali i izabrali onu pravu, koja će vam pomoći da izvršite svaki posao baš onako kako ste zamislili.

Mašine se mogu kupiti nove i korišćene, a na vama je da donesete odluku o tome koja će biti vaša.

 

Leave a comment