Kako odabrati najbolju boju za kosu?

Nova boja kose može biti osvežavajuća promena u vašem životu. A nema boljeg godišnjeg doba za promenu od proleća.

Međutim, važno je znati koja nijansa kose odgovara vašem tenu kako bi ona (i vi) izgledala što je bolje moguće. Uz naših par saveta saznajte kako odabrati boju kose u zavisnosti od tena, i kako ofarbati kosu, ako odlučite da to uradite same.

Kako odabrati boju kose?

Prvi korak je da procenite podton vašeg tena. To možete saznati jednostavno pomoću svojih vena. Pogledajte vene na ručnom zglobu i proverite da li je boja vena plava/ljubičasta ili zelena. Ako su vaše vene plave ili ljubičaste, to znači da imate hladan ten. Ukoliko su vene zelene boje znači da imate topao ten.

Pravilo broj jedan koje treba da zapamtite kada birate boju kose je da bi trebalo da izaberete boju koja je suprotna vašem tenu. To znači da ako imate hladan ten treba da odaberete tople boje kose, i hladne boje kose za topao ten.

Za plavuše

Hladno plave boje kose su savršene za one sa toplim nijansama kože. Možete birati između nijansi kao što su platinasta, srebrna, ledeno plava i šampanjac. Ako imate hladan ten, onda su za vas tople nijanse plave. Najbolje boje za kosu za vas su zlatna, karamela, med i ćilibar.

Za crvenokose

Crvene boje obično izgledaju odlično i kod osoba sa hladnim, kao i kod osoba sa toplim tenom. Oni sa hladnim nijansama kože mogu odabrati tople crvene farbe za kosu kao što su ćilibar, bakar, kestenjasta i rđavo crvena. Ove boje su odlične i na neutralnim nijansama tena. Oni koji imaju hladne nijanse kože mogu da izaberu boju kao što je prava crvena.

Za brinete

Smeđa kosa boja izgleda odlično uz sve nijanse tena. Hladno smeđe boje kose kao što su tamno čokoladno smeđe posebno odgovaraju toplom tenu. Ostale nijanse koje možete odabrati uključuju kesten, tamni kesten i moku. Ako imate hladan ten odaberite tople smeđe boje, a najbolje boje za kosu za vas su nijanse poput karamele, mahagonija, meda i ćilibara.

Prilikom izbora farbe za kosu, obratite pažnju na sastojke koje one sadrže, a koji će imati pozitivni uticaj na vašu kosu, i ako ste u mogućnosti, birajte najkvalitetnije boje za kosu.

Kako ofarbati kosu?

Ukoliko ste se odlučile na korak da same ofarbate kosu, prvenstveno obezbedite sebe i odeću od mogućih fleka od farbe. Ogrnite se starim peškirom a na delove lica koji se graniče sa kosom stavite vazelin ili kremu kako bi zaštitile kožu. Na ruke stavite rukavice.

Prvo rasčešljate kosu, jer će vam to olakšati nanošenje farbe za kosu, a onda je podelite na četiri dela – prvo preko sredine a zatim sa strane, od uha do uha. Nanosite farbu od čela ka nazad i uvek krenite od korena kose, a zatim je ravnomerno raspoređujte četkicom ka krajevima. Farbu ostavite da deluje prema uputstvu. Nakon toga, isperite kosu prvo mlakom vodom, a zatim uobičajeno operite šamponom. Koristite šampone i regeneratore za farbanu kosu, kako bi boja trajala što duže.

Posetite Lilly Drogerie online shop i izaberite najkvalitetnije boje za kosu. Ovde ćete pronaći sve što vam je potrebno za farbanje kose kod kuće, kao i veliki izbor šampona, regeneratora i maski za farbanu kosu, koji će vam pomoći da vaša kosa bude negovana i lepa.   

Leave a comment