Sve prednosti trakastih zavesa

Kada se spomenu trakaste zavese verovatno većina pomisli na poslovne prostore, kancelarije, zdravstvene ustanove, biblioteke i slično. Međutim, trakaste zavese su trend i u privatnim domovima, a ne samo institucijama.

Naravno trakaste zavese u institucijama i poslovnim prostorima su prilagođenje upravo tom prostoru i iz tog razloga vrlo su sterilne. Sa druge strane trakaste zavese mogu da budu vrlo interesantne i sve više njih se upravo opredeljuje da svoje domove ukrasi ovim tipom zavesa.

Trakaste zavese su praktične

Trakaste zavese su veoma funkcionalne, praktične i lake za korišćenje. Jednom kada ih postavite mirni ste sve do trenutka kada želite da promenite u potpunosti zavese ili da ih zamenite novom bojom. Ono što je najveća prednost kod ovih zavesa jeste to što možete da im odredite ugao i one će tako stajati sve dok se vi ne predomislite. Sa običnim visećim zavesama to nije slučaj, jer njih nikako ne možete da fiksirate u potpunosti, dok su i mogućnosti rolo zavesa vrlo ograničene. Zato, ukoliko imate kritične prostorije, koje su osunčane tokom većine dana, onda će vam trakaste zavese vrlo pomoći.

Neprovidne su

Sa trakastim zavesama nikada neće imati taj osećaj da vas neko može videti i kada je navučena zavesa. Zato se preporučuje da se trakaste zavese koriste za one prostorije koje gledaju na ulicu ili na prometna mesta. Sa trakastim zavesama ste potpuno sigurni, jer su one neprovidne. Naravno, i pojedine zavese od tkanine i jačih materijala su takođe neprovidne, međutim, tu će vam trebati više vremena da pronađete baš onakve kakve želite.

trakaste-zavese

Jednostavne za održavanje

U slučaju trakastih zavesa, nema skidanja zavesa, pranja i ponovnog kačenja. Kao što je već rečeno kada ih jednom zakačite, nećete imati potrebe da ih više skidate. Trakaste zavese brišu se običnom krpom, deterdzentom ili jednostavno dezinfekcionim sredstvom za čišćenje. To znači da ih brišete dok one stoje okačene. Trakaste zavese ne upijaju mirise.

Raznovrsnost materijala i boja trakastih zavesa

Iako ste na javnim mestima viđali samo bele ili bež trakaste zavese, ne mora da znači da samo takve postoje. Trakaste zavese postoje u različitim bojama i od različitih materijala. Na vama je da odlučite koji materijal vam najviše odgovara. Kada su u pitanju boje, treba imati u vidu da ne postoje samo jednobojne trakaste zavese, već ih možete pronaći u različitim bojama, ali i sa printom na njima. Ukoliko imate decu, to se posebno može dopasti njima. Izaberite dizajn, oblik, boju onako kako vi želite, ali gledajte da se naravno uklopi u vaš prostor.

zavesa-trakasta

Odlične su za poslovne kancelarije

S obzirom na njihovu funkconalnost, ali i lakoću održavanja, trakaste zavese često su izbor mnogih poslodavaca. Zato ćete ih najviše viđati u firmama i velikim poslovnim prostorima. Iako deluju poslovno, one mogu da doprinesu da jedan prostor izgleda bolje. Ne moraju to uvek da budu zavese istih boja. Nekada to mogu biti i malo drečavije boje, za pojedine kancelarije ili hodnik na primer. To će razbiti monotoniju. Ipak nigde ne piše kakve boje treba da budu zavese u kancelarijama. Naravno, ne treba se ni previše opuštati i postaviti zavese koje su drečave ili previše šarene. To može uticati na koncentraciju zaposlenih.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s