Kako prepoznati dobar bend za svadbe?

Proces pripreme i organizacije svadbenog veselja je veoma kompleksan. Potrebno je odrediti datum svadbe, zakazati venčanje u opštini i/ili u crkvi, pronaći i rezervisati prostor, izabrati venčanicu i druge odevne predmete za mladu i mladoženju, ukrasiti salu, kao i pronaći dobar bend za svadbe čiji će zadatak biti da na svadbenom veselju zabavi sve prisutne. Bendova za svadbe ima mnogo i nije teško pronaći jedan od njih. Međutim, među njima mnogo je loših, nekvalitetnih bendova. U daljem tekstu smo pripremili nekoliko karakteristika na osnovu kojih mlada i mladoženja mogu prepoznati dobar bend za svadbe.

Dobar bend ima raznovrstan i bogat repertoar

Dobri bendovi za svadbe sastoje se od iskusnih i talentovanih muzičara koji umeju da sviraju veliki broj muzičkih numera bilo da su one domaće, strane, izvorne, zabavne, starogradske, narodne, turbo folk ili rok. Njihov repertoar je izuzetno širok i raznovrstan. Takav repertoar nije odlika lošijih bendova koji nauče da sviraju mali broj komercijalnih i popularnih pesama koje se stalno naručuju i onda ih u toku jedne večeri ponove i po nekoliko puta. Kada ih neko zamoli za neku drugu pesmu, nije im nimalo neobično, niti im teško pada da izjave kako ne znaju.

Dobar bend za svadbe se sa mladencima dogovora oko repertoara

Samo lošem bendu za svadbe dogovor oko repertoara predstavlja problem. Jedan od najčešćih razloga za to jeste upravo to njihovo usko znanje izvođenja muzičkih numera. Kako izbaciti pojedine pesme iz repertoara kad one čine njegovu polovinu? Kako u repertoar na brzinu ubaciti i navežbati druge pesme za tako kratko vreme? Sa druge strane, menjanje repertoara skoro nikada ne predstavlja problem ozbiljnom i dobrom bendu za svadbe.

venacnje-mladi

Dobar svadbeni bend iz repertoara može izbaciti nekoliko pesama, jer pored njih zna da svira mnoštvo drugih. Takođe, im ne predstavlja problem da prošire repertoar, čak i u onim slučajevima kada zahtevane pesme ne umeju da sviraju. Uvežbanim profesionalcima nije problem da, čak i u kratkom vremenskom roku, uvežbaju sviranje novih pesama.

Kvalitetni bendovi u istom sastavu sviraju dugi niz godina

Ukoliko bend koji mladenci žele da angažuju za svoje svadbeno veselje u potpuno istom sastavu svira već duži niz godina, to je znak da su na pravom putu da angažuju odličan bend za svadbu. Godine zajedničke saradnje i vežbanja najčešće rezultiraju kvalitetom. Zbog toga, savetujemo mladence da tokom dogovora sa članovima benda slobodno upitaju i koliko dugo sviraju zajedno

Dobar bend za svadbe ne pristaje na cenkanje

Sa kvalitetnim bendovima za svadbe zaboravite na cenkanje. Takvi muzičari cene i vrednuju sopstveni trud, rad i umeće, te stoga cenu svog nastupa ne spuštaju osim u izuzetno retkim situacijama. Ako mladenci žele dobar bend za svadbe moraju biti spremni i da za njega izdvoje dovoljno novca. Kvalitet se oduvek više cenio od kvantiteta.

Dobri bendovi poseduju i kvalitetnu opremu

Profesionalni bendovi konstantno ulažu u sopstvenu karijeru. Među njihovom opremom nikada se ne mogu naći stari i već istrošeni instrumenti. Dakle, posedovanje kvalitetne opreme još jedan je od načina da razdvojite dobre svadbene bendove od onih loših.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s