Najbolji doček Nove godine je na Zlatiboru

Doček Nove godine se polako približava i vas već uveliko hvata praznična euforija. A kako i ne bi kada je grad okićen već nedeljama unazad, a kako je stigla praznična dekoracija, tako je stiglo i ono „praznično“ pitanje – gde ćeš dočekati Novu godinu?

Ranije vas je to pitanje možda i nerviralo, ali ove godine nije tako jer imate spreman odgovor na njega. Ove godine ćete ići na Zlatibor jer znate da je tamo najbolji provod!

Omiljena destinacija mladih

Zlatibor je planina koja je već godinama unazad omiljena „zimska“ destinacija mladih koji koriste priliku da nekoliko dana provedu na planini, u prirodi, odmore se, napune baterije, ali se i sjajno zabave. Provereno društvo, Zlatibor, zimska idila – zaista vam nije potrebno ništa više za doček, ali i zimovanje iz snova. Jer, zašto ne iskoristiti sve što vam ova planina pruža?

zlatibor-nova-godina-compressed

Ukoliko i sami planirate da se društvom posetite ovu planinu, vrlo povoljno možete iznajmiti apartman na nekoliko dana. U zavisnosti od udaljenosti od „centra“, apartmani na Zlatiboru se razlikuju po pitanju cene, ali koji god da odaberete znajte da ćete u potpunosti biti zadovoljni opremljenošću i uslugom. Čak i da ste smešteni malo dalje od „centra zbivanja“, šetnja po snegu i svežem vazduhu će vam i te kako prijati. Osim toga, veličanstvena priroda prekrivena snegom predstavlja sjajnu pozadinu za fotografisanje. Sigurno ćete želeti uspomene sa svog mini putovanja!

S obzirom na to da je zimi na planinama jako hladno, naročito uveče, vaš apartman može biti mesto gde ćete organizovati druženje sa prijateljima tokom večeri, uz kuvano vino i poznate zlatiborske specijalitete (ne smete otići sa Zlatibora, a ne probati njihovu komplet lepinju), ali preko dana ipak morate iskusiti  zimske čarolije poput pravog deteta!

Sankanje, grudvanje, čak i pravljenje Sneška Belića, a za one smelije i skijanje, učiniće da zaboravite na sve obaveze i probleme koje ste imali pre dolaska na planinu i osetite se kao u nekom drugom svetu! Ali, to je samo dokaz da se odlično provodite i da vam je odmor i te kako bio potreban. Tokom dana bi definitivno trebalo da posetite i njihovu pijacu kako biste u potpunosti doživeli duh ove veličanstvene planine. Uostalom, potrebno je kupiti i neki suvenir, zar ne?

Takođe možete iskoristiti Rent a Car, iznajmiti vozilo i krenuti u obilazak okoline i verujte nam da će to biti spektakularno iskustvo, jer Zlatibor pruža nebrojane mogućnosti i predele od kojih jednostavno zastsje dah.

Vesela planina

Ukoliko ipak ne želite da večeri provodite u apartmanu, šetnja je ponovo zanimljiva, ali i „zdrava“ opcija, a svakako možete posetiti i neki od pabova ili kafića koji su uređeni u tipičnom planinskom stilu. U mnogima od njih se svake večeri u toku sezone održavaju i svirke te vam, iako ste na planini, nimalo neće nedostajati „civilizacija“. Videćete kako ovde meštani, ali i turisti iz cele zemlje umeju da se provode i vesele! Bićete zadivljeni! Za sam doček Nove godine, u samom centru se svake godine održava veliki koncert, a kao podrška sjajnoj atmosferi tu su i kuvano vino i rakija, da vas zagreju u noći „debelog“ minusa. Neizostavno, u ponoć će „zapucati“ i veličanstveni vatromet, a nikako nemojte zabraviti i da zamislite želju!

Zlatibor će svakako biti sjajan domaćin, a na vama je samo da odlučite koliko vremena ćete mu dati da vas u potpunosti osvoji i navede da mu se uvek rado vraćate!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s