Zašto je instruktor vožnje najbitnija osoba u auto školi?

Sigurno se svima desilo da su, kada su se našli kao učesnici u saobraćaju, naišli na nesavesne vozače koji su svojom nemarnom i neodgovornom vožnjom stvarali probleme. U takvim situacijama se svi pitamo gde su te osobe obučavale vožnju i na koji način su uopšte došli do vozačke dozvole.

Upravo zbog ovog, kao i da bi izbegli neprijatne situacije, kvalitetna auto skola koja vrši obuku vožnje je od presudnog značaja kada govorimo o tome kakvi će novi vozači biti. A instruktori koji rade u auto školama su za tu obuku najodgovorniji i imaju najviše uticaja na formiranje budućeg vozača. Zato je njihova važnost velika i zato je veoma bitno da instruktor bude osoba sa autoritetom, iskustvom i koja će znati da na pravi način priđe kandidatu i da mu prenese neophodno znanje.

instruktor-voznje

Kakve osobine ima kvalitetan instruktor vožnje?

Važnost instruktora u obuci je neprocenjiva i zato je veoma bitno, kada se vrši odabir auto škole gde će se obuka vožnje vršiti, da se u obzir uzme i to kakvi instruktori rade u konkretnoj školi i kakve osobine imaju. Za njih je pre svega važno da poseduju smirenost i staloženost, jer su u radu sa početnicima, uz znanje koje se podrazumeva, to najbitnije stvari. Često se dešava da su oni koji tek sedaju za volan i upoznaju se sa osnovama vožnje nervozni, neki i uplašeni, i u tom trenutku na scenu stupa upravo instruktor koji ih mora na pravi način osloboditi te nervoze i straha. Ako to uradi na pravi način, onda će i onima koji se obučavaju biti mnogo lakše. Upravo je ta pedagoška strana instruktora bitna i često presudna za odnos koji se uspostavlja između njega i novajlija.

Auto škola ovde ima veliku odgovornost kada bira instruktore koji će vršiti obuku. Zbog njihovog značaja to moraju raditi pažljivo, uzimajući u obzir mnogo faktora. A sve u cilju da se pruži kvalitetna usluga i da kandidati sa uspehom prođu završne ispite, kako teorijski tako i praktični deo.

Kada birate auto školu – posebnu pažnju obratite na njihove instruktore

Zato kada krećete u avanturu odabira auto škole gde ćete sticati znanje o vožnji, neka vam jedna od glavnih stavki bude ta da škola mora posedovati dobrog i kvalitetnog instruktora. Jer ako tako bude, vi ćete dobiti kvalitetnu obuku, nećete morati da uzimate dodatne časove vožnje, kao ni da idete na doobuku u vožnji. Predviđenih 40 časova teorijske i isto toliko praktične obuke će biti sasvim dovoljno. Tokom tih časova ćete dobiti svo znanje koje vam treba da budete spremni da postanete ravnopravni učesnik u saobraćaju.

Posao instruktora nije lak. Rad sa različitim kandidatima koji imaju različite karaktere je nešto sa čim treba na pravi način da se izbore. A to će uspeti ako su dobri psiholozi. To je još jedna od osobina, ili kvaliteta, koje je poželjno da instruktor vožnje poseduje. Na taj način će se uspostaviti pravi odnos između njega i polaznika, a u toj situaciji je mnogo lakše raditi i učiti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s