Planiranje venčanja – prvo datum, prostor, muzika, pa sve ostalo

Verili ste se i hrabro upustili u organizaciju svog venčanja. Verovatno vam je odmah na prvom mestu palo na pamet misao kako biste voleli da ste malo imućniji, jer biste nesumnjivo ovaj posao drage volje prepustili profesionalcima. Ipak, pošto je situacija takva, kakva je, nema smisla da trošite svoje vreme na maštanje nego se smelo upustite u ovu igranku. Na ovom putu puno je obaveza koje morate da ispunite, zato je neophodno napraviti neki red. Najgoru stvar koju sebi možete uraditi je da radite više stvari paralelno, po principu kako se čega sega setite i šta ugledate o tome i razmišljate. Treba vam organizovanost i izvesna sistematičnost, jer samo tako nećete ništa prepustiti slučaju. Potrebno je odrediti prioritete i ne juriti za šminkerskim i frizerskim salonima, ako još niste rešili ove tri stavke.

one-stop-wedding-planning

Odredite datum

Svakako da je ovo najvažniji deo, jer bez njega ne možete dalje, ni u potragu za restoranom, bendom, bilo čime. Još nešto, određivanje datuma je ipak način na koji vi celu svoju priču konačno činite stvarnom, do tada je sve ipak deo nekih usputnih komentarisanja i jednostavno nema istu težinu. Onog momenta kada vas dvoje izaberete određeni datum, vi se za njega vezujete doživotno, to je dan vaše godišnjice, a ona se, za razliku od dana kad ste postali par, može isplanirati. Zato izaberite zajedno koji će to dan biti i pritom ne dozvolite da vam se iko meša u vaše želje.

Nađite prostor

Kad razmišljate o vašem venčanju, verovatno ste u stanju da zamislite sebe u venčanici, zajedno sa voljenim i dragim gostima. Kako izgleda mesto na kom se nalazite? Da li je u pitanju svečana sala nekog luksuznog hotela, moderni restoran ili pak neka terasa sa pogledom na reku? Budite slobodni u vizuelizaciji, jer ćete jedino tako otkriti šta je to što bi vas najviše usrećilo. Možda je to i venčanje na nekom brodu ili nešto još kreativnije, ako je to ono što bi vas dvoje učinilo srećnim, onda razmišljajte i u tom pravcu. Imajte na umu veličinu prostora, vrstu usluge koju nude (poput švedskog stola koji nije jednostavno po vašem ukusu i sl.), razmislite i o ceni koju ste spremni da platite i uputite se do menadžmenta objekta koji vam odgovara. Imajte na umu da je potrebno učiniti to što pre, kako ne biste došli u situaciju da je to mesto već rezervisano u vašem terminu.

Izaberite vaš bend za svadbe

Muzika je neizostavni element jednog venčanja. Baš kao i restoran, i za bend za svadbe morate se pobrinuti mnogo ranije, jer se neretko dešava da oni imaju zakazane proslave i druge nastupe mesecima unapred. Zato čim se opredelite za lokaciju, potražite i svoju muziku. Neke sale i restorani i sami mogu da vam preporuče bend za svadbe sa kojim oni rade. Ukoliko je veće venčanje u pitanju, bilo bi dobro da razmislite i o brojnosti samog benda, jer će vam verovatno biti potrebniji bend sa više članova, po mogućstvu da imaju i pevača i pevačicu. Sem toga, ovako ste sigurniji što se tiče i samog repertoara, jer će sa više izvođača on bolje biti pokriven. Ipak, da ne bi bilo iznenađenja, porazgovarajte na vreme i vidite koliko su pevači žanrovski potkovani. S obzirom na to da muzika uživo ne može da se poredi sa bilo kakvom drugom muzikom, bend za svadbe je najbolja opcija.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s